Når det kommer til at vælge tøj til at have på under en optagelse af en firmavideo, reklamefilm eller interview så er der visse ting man skal prøve at undgå i sit tøjvalg, som man måske ikke har tænkt over før.

Kameraet opfanger farver og mønstre anderledes end øjet, og derfor er der specifikke ting som de fleste kamerafolk også ved vil skabe problemer i billedet.

 

Her er der nogen helt generelle råd til tøjvalg for optagelse af video:

1.Tag noget tøj på du føler dig tilpas i.

Der er bare nemmest at performe når man føler sig godt tilpas.

 

2. Undgå små striber, prikker, tern og andet mønster.

Kameraet har svært ved at gengive disse og skaber det man kalder Moire og billedet kommer til at flimre.moire effekt

 

3. Undgå større logoer og grafik.

Logoer, grafik og tekst kan fjerne fokus fra emnet i videoen. En god tommelfingerregel er at holde grafik under en 5 krone (med mindre det er relateret til videoen)

 

4. Tænk over farvevalg.

Normalt skal man gerne undgå helt sort, da det kan se lidt trist ud hvis alle har sort på. Skrigende farver bliver også ekstra skrigende på video, så gå efter nedtonede farver. Tænk også over videoen i helhed, og om dit farvevalg vil passe ind i scenerne.

 

5. Green screen farve.

Hvis du skal være foran en green screen skal du selvfølgelig undgå alt grønt. Det gælder tøj, smykker og slips. Skinnende overflader kan også skabe problemer da de kan reflektere den grønne farve og derved blive fjernet i post produktionen.

 

6. Ufrivillig green screen.

Vælger du derimod en stærk grøn farve at have på til en optagelse, så vil det være let at blive lavet om til et sjovt indslag med en green screen effekt på dit tøj (men dette er faktisk gældende ved alle farver, så ingen er sikre ?)green screen

 

7. Husk Skiftetøj.

De fleste er nervøse når der skal optages video, og ingen vil have svedpletter under armene på den nye reklamefilm, så skiftetøj er en god ide (helst identisk!). Det kan også være at man har to forskellige outfits og vil se hvad der fungerer bedst.

 

8. Smykker der larmer.

Hvis der skal optages lyd, så tænk også over om dit tøj- eller smykkevalg larmer/rasler meget og kan forstyrre optagelserne.

 

Er du stadigvæk i tvivl? Så snak med os, eller send et billede af dit outfit inden optagelsen.