Mange søger svaret på hvad der er det bedste indhold at ligge op på sociale medier. Jeg har lavet et eksperiment med to virksomheder. 

I dette indlæg vil jeg gerne fortælle lidt om det eksperiment jeg har lavet for at finde ud af hvad det bedste indhold er at dele på sociale medier. Selvfølgelig vil alle gerne vide hvad der klarer sig aller bedst, så man slipper for at bruge tid på at producere dårligt indhold, og i stedet kun det man ved vil performe godt. Derfor satte jeg mig for at teste to forskellige indholds typer. To meget populære, men alligevel ens. 

Hvis du scroller igennem dit nyhedsfeed i dag vil du se en stor procentdel af sjove/seriøse/informative videoer som alle produceret ret professionelt, eller ser sådan ud. Du vil også se en stor procentdel af videoer optaget på blot en smartphone – en person til en anden – ikke noget fancy udstyr. 

Grunden til at mobilvideo fylder så meget i nyhedsfeedet, selvom det for det meste ikke er den bedste kvalitet at se på, så er det fordi at folk føler en relation til personen på videoen. Videoen de ser ligner noget de kunne få tilsendt på snapchat af deres venner, eller et videoopkald. Det er simpelhen autentiske videoer, som virker meget åbne og helt tæt på folk. 

Mange af de professionelle videoer man ser på et nyhedsfeed er lidt mere stive i det, og ikke mindst sælgende. Folk hader reklamer, og scroller derfor tit på forbi, hvis videoen er dårligt produceret (det kan både være kvalitet og historie).

Eksperimentet.

Jeg har derfor spurgt på min private LinkedIn profil om der var nogen virksomheder der havde lyst til at deltage i et eksperiment. Et eksperiment hvor vi skulle finde ud af hvilken slags indhold der fungerer aller bedst for deres målgruppe.

De to virksomheder der blev valgt til dette eksperiment var Freemi og Clean Sneaks.

Freemi er en app der giver folk muligheden for at gøre noget godt for andre, og samtidig passe på miljøet. Du kan enten give dine ting du ikke bruger væk gratis, eller afhente gratis ting hos andre.

Clean Sneaks er en dansk webshop der sælger renseprodukter til sko. De har en solid målgruppe, og et par store konkurrenter på markedet som de er oppe imod.

Det er altså to vidt forskellige virksomheder der har deltaget i eksperimentet om at finde ud af hvad der klarer sig bedst på sociale medier.

Selve eksperimentet skulle foregå ved at begge virksomheder skulle lave deres egen video og sætte den op i en A/B annonce test på facebook mod en professionelt produceret video.

Freemi optog en video med deres telefon, som talte direkte til deres målgruppe og var helt nede på jorden. Et rigtig godt bud på en god autentisk video – som det jo også var.

Freemi video optaget på mobil

Clean sneaks optog en video der var lagt noget mere arbejde i. Videoen de selv havde produceret havde de brugt et spejlreflekskamera og optaget en simpel video op af en sort baggrund uden tale, og kun musik. 

Clean Sneaks egen produceret video

Efter en snak og en god briefing præsenterede jeg dem for to nye videoer, som vi efterfølgende optog, redigerede og gjorde klar til at blive delt.  De to videoer blev meget forskellige i forhold til deres egne. 

Freemi fik en god historie fortalt, og der kom mange “sales points” med i videoen der skulle overtalte seeren til at downloade appen. Et andet vigtigt element i videoen var grafikken, og ikke mindst de speciel effects der blev brugt til at få diverse ting i billedet til at forsvinde.

Og Clean Sneaks fik også fortalt en kort historie i deres video. Derudover lavede vi deres meget lys i billedet, som kontrast til deres hjemmelavede video, som var optaget op mod en sort baggrund.

Professionel video for Freemi

Professionel video for Clean Sneaks

Hvorfor er dette vigtigt at vide?

Grunden til at jeg (Peter Larsen) overhovedet har lavet dette eksperiment om at finde ud af hvad der er bedst på sociale medier er fordi jeg har en stor interesse i hele tiden at lære noget nyt. Hvis jeg kunne få en bedre ide om hvilke elementer der bedst påvirker en bestemt målgruppe, eller virker bedst i sammenhæng med et bestemt produkt, så betyder det at LRSN Studio kan producere endnu bedre indhold. Videoer der gør en større forskel hos vores kunder, og skaber bedre resultater. 

Selvfølgelig bliver der også fulgt med på sidelinjen hver gang en kunde offentliggøre en af vores videoer. Der bliver lært utrolig meget hver eneste gang, men med dette eksperiment er det bare noget andet. 

Der findes også en del andre test og blogindlæg omkring dette emne online, men alligevel ikke et der er magen til dette. 

Dette blogindlæg og eksperiment er nemlig til dem der siger “Hvorfor hyre en professionel videoproducer? Vi har telefoner med gode kameraer, og vi kan sagtens selv optage noget video.” 

Jeg har før skrevet et blogindlæg om emnet Mobil eller professionel video? Der handler om hvor folk forventer, eller kan tolerere en video optaget med en telefon, og hvor folk forventer noget mere professionelt indhold. 

Forventningen.

Da dette eksperiment blev sat igang forventede jeg lidt blandende resultater. Af Freemi forventede jeg en stor forskel i de to videoers performance. Og hos Clean Sneaks forventede jeg et tæt løb da de to videoer begge var af fin kvalitet – både billede og indholds mæssigt.

Hvilke videoer der vandt var mindre vigtigt. Det hele handlede om at blive klogere på de to målgrupper vi arbejdede med. Hvilken slags indhold vil de se? Hvad påvirkede dem?

Netop fordi at på den måde vil Freemi og Clean Sneaks i fremtiden vide hvilken vej deres indhold skal gå for at fungerer bedst i deres marketing. Og nu er deres målgrupper heller ikke 100% unikke, og man vil derfor kunne tage nogen af de ting vi lærer af resultaterne nede under og bruge i andre sammenhænge.

Skal vi ikke bare komme til resultaterne?

Resultatet.

Vores to A/B teste blev endelige færdige, og vi har modtaget lidt blandede resultater. Men meget interessante.

Freemi


Video optaget med telefon
Professionel video

Pris per download

Video optaget med telefon
Professionel video

Antal downloads

Freemi: Som man kan se på tallene ser det ud som om at den professionelle video klarede sig rigtig godt. Målgruppen så ikke bare længere på den professionelle video, den var også bedømt af facebook til at være mere relevant og derfor billigere klikpriser. 

Ja faktisk var den professionelle video i gennemsnit 50% billigere efter bare 24 timer online. Efter en uge online var videoen vi har produceret i gennemsnit 42% billigere i klikpris end Freemi’s egen video.

Her vandt den professionelle video på alle segmenter. Jeg tror grunden til dette er historien i den professionelle video. Der var blandet lidt humør, og et par grafiske elementer ind i videoen til at forstærke historien der gjorde den mere underholdende at se. 

Clean Sneaks


Egen produceret video
Professionel video

Pris per klik

Egen produceret video
Professionel video

Pris per eksponering

Clean Sneaks: Her ser vi lidt anderledes resultater. Et tæt løb imellem deres egen video (denne gang produceret med et spejlrefleks og pænt sat op med et godt forløb) og vores professionelle video. 

Den professionelle video er faktisk lidt dyrere i dette tilfælde, og deres egen video får også flere kliks.

Men hvis man ser på prisen for eksponering af videoerne til målgruppen, så er det i dette tilfælde en smule billigere at få den professionelle video sendt ud til folk. 

Her vandt den professionelle video altså kun på eksponeringer, og fastholdelse af seeren. Grunden til dette tror jeg er deres egen video havde et meget genkendeligt billede for målgruppen. Som sagt har de et par store konkurrenter som har lavet lignede videoer, og derfor vil målgruppen måske føle sig bedre tilpas med noget genkendeligt.

Konklusion: Det er ikke så meget billede eller lyd kvaliteten, men derimod det visuelle udtryk og ikke mindst grafik.

Konklusionen er at det værd at teste sit indhold inden man masse producere det. Man kan muligvis godt slippe afsted med en mobilvideo, også selvom testen her viser at det ikke er billede- eller lydkvaliteten der påvirker folk. 

Og det er heller ikke det man udelukkende betaler for når man hyrer en virksomhed til at stå for en professionel videoproduktion. Det er også evnen til at fortælle historier, og fastholde seeren.

Det kan faktisk betale sig at bruge noget af sit budget på en professionel videoproduktion i derved at kunne opnå en besparelse på klikpriser i sin annonce. Selvom det måske kun går i nul med det man spare på klikpriser, og det man bruger på produktion af indhold, så er det stadig en win situation for virksomheden. 

Med en professionel video vil ens brand og virksomhed fremstå mere troværdig, og professionelt. Desuden forventer folk også at se en video af højere kvalitet der ligger på en hjemmeside, end på f.eks. sociale medier hvor det er tolereret at bruge mobilen til at optage video.

Rasmus Thude fra Freemi siger dette: “ Bruger man 25.000 kr på Facebook annoncer om måneden, ligesom os, så er det en del penge, man sparer. Udgift til at hyre en professionel vil således være tjent ind på en måned, hvis de laver en video, der virker vel og mærke i et prisleje omkring 10.000.”

Alt i alt et godt eksperiment, som jeg har lært en del af. Det håber jeg også du har 🙂 Det var ikke et konkret svar til hvad der klarer sig bedst på sociale medier, men det var en god viden og noget man kan tænke over til næste gang man skal producerer et stykke videoindhold til sin egen målgruppe.