Video fylder rigtig meget online i dag. Mere end det nogensinde har gjort, og ifølge HubSpot vil 80% af alt internettrafik i 2020 være video.

Bare i dag kan man knap scrolle forbi et enkelt opslag på facebook eller instagram uden at støde på en video. 

Det er også rigtig populært at bruge i sin markedsføring (video marketing). Både til annoncering på sociale medier, men også på ens hjemmeside.

Folk har vænnet sig så meget til at alt kan blive serveret på video og vil derfor tit skræmmes væk af en hjemmeside med en lang tekst (faktisk er et par enkelte linjer tekst nok…), men med en video på hjemmesiden vil man kunne holde sine besøgende længere tid på siden. Omkring 6x gange så lang tid på siden, end hvis man ikke havde en video. 

For at få succes med video marketing i 2019 skal vi over disse emner i dette blogindlæg:

· Hvad er video marketing?

· Hvorfor bruge video marketing?

· Hvordan man kommer igang.

· Hvilken slags video skal man benytte.

· Selve videoproduktionen.

· Teknisk viden.

· Få spredt videoen ud til din målgruppe.

· Opsummering.

Hvad er video marketing?

Video marketing kan både være betalte annoncer online eller på tv og i biograf. Det kan også være som en del af markedsføringsmateriale til messer, kundepræsentationer og indhold på hjemmesider. Og selvfølgelig til helt normale opslag på facebook, LinkedIn, Instagram og YouTube.

Hør f.eks. om Lars fra Labmodul der bruger video i en kombination med powerpoint til kundemøder og klik her for at læse om hvordan du skifter dit slideshow ud med video, eller se dig blot omkring på hjemmesiden her og hvor meget video egentlig fylder.

Hvis man skal se lidt på betalt annoncering med video, så har Facebook nok de fleste features på det område. Der er mange forskellige placeringer til ens annonce, og folk tager som regel godt imod en videoannonce. Facebook, og andre sociale medier, ved også godt at det er det folk vil have så deres algoritmer gavner videocontent rigtig godt.

Hvis man sender nyhedsbreve ud på mail kan man også prøve kræfter med video her. Selvom det er en email bliver folk stadig lidt skræmt af for meget tekst, som på en hjemmeside. Det man kan gøre er at, skrive kortere tekster og supplere dem med et billede og link til en video i nyhedsbrevet. Det kan være en helt simpel talking head video, hvor der bliver fortalt alt det der ikke blev gjort i den korte tekst i mailen.

Derfor skal du bruge video marketing:

Folk har vænnet sig til video alle vegne , og vil blive lettere irriterede hvis de ikke kan se dit produkt i aktion, eller få den personlige forbindelse med virksomheden når de sidder og browser på jeres hjemmeside eller sociale medier. 

Det booster derfor din virksomheds troværdighed hos kunderne da de vil føle en bedre forbindelse til jer efter at have set en medarbejder på en video fremfor at læse en kedelig produktbeskrivelse.

Faktisk så virker video så godt at der er 85% større chance for at folk køber dit produkt efter at have set en produktvideo. 

Det er bevist, at folk husker 68% af, hvad de lærer i din video, modsat tekst hvor det kun er omkring 10%, der huskes.

Videoer får 41% flere kliks end almindelige søgeresultater på Google.

Videoer har 53 gange større sandsynlighed for at komme på side 1 af Google end almindelig tekst.

73% af B2B virksomheder oplever at video har en positiv effekt.

Sådan kommer du igang med video

Før du overhovedet går igang med en videoproduktion skal du først finde ud af hvem din målgruppe er. Det er essentielt for at få succes med video marketing.

Måske du allerede kender din målgruppe, men hvis ikke så se på dem der indtil nu har købt dit produkt. Find ud af hvad de går op i, hvilke andre interesser de har, bosted, alder, køn, job og alt andet du skal bruge for at snævre din målgruppe helt ind til kernen.

Du vil blive overrasket over hvor mange ting man kan til og fravælge med f.eks. Facebooks annonceringsværktøj.

Så skal du finde ud af hvordan tonen skal være. Ved du hvordan du skal snakke til din målgruppe? Går de op i noget bestemt tøj, eller har de nogen lokationer som de forbinder med noget tjekket, cool og lækkert? Skal du tage dig god tid og gå i dybden med emnet, eller er målgruppen mere til korte hurtige punkter?

Hvis seeren ikke føler at denne video er produceret specifik til dem, så går de videre efter 2-3sekunder. Man skal derfor være spot on med hvem denne video er til.

Og prøver man at skyde med spredhagl og ramme alle, så rammer man ingen.

Jeg anbefaler at man ser dette interview med social media annoncøren Magnus om hvordan man får skarpere annoncer.

Hvilken type video skal jeg have? De forskellige typer:

Når man nævner videoproduktion tænker folk straks på reklamefilm, men der er så meget mere i det.

I 2019 er video meget mere end reklamefilm. Video kan også være en præsentation af virksomheden, instruktionsvideo, guide, brandingfilm, eventvideo, vlog, video-nyhedsbrev, stemningsfilm, rekrutteringsvideo og meget mere.

Man kan bruge video til alt, og kun fantasien sætter grænser.

I de fleste tilfælde vil jeg anbefale at man starter med en virksomhedspræsentation. Den kan bruges på bl.a. hjemmesiden (hvor den sikkert også vil gøre sig bedst) og på sociale medier, samt annoncering. 

Derefter vil jeg nok lave nogen how-to, instruktionsvideoer eller guides. Videoer hvor man deler ud af sin viden er utrolig populære online. Hvor mange har ikke lige set hvordan man laver en lækker pastaret i en video på. 60 sekunder ?

En instruktionsvideo er ikke direkte reklame for dit produkt eller service, men det er med til at positionere dig som ekspert i branchen, og det er aldrig en dårlig ting. 

Man kan lave indirekte reklame i en instruktionsvideo ved at nævne at man bruger det ene eller andet produkt til at løse det problem seeren har. Men pas på man ikke gør for meget reklame for så vil hele videoen falde til jorden, og man mister den effekt som how-to / instruktionsvideoer har på de sociale medier. 

Kom igang med at producere videoer

Nu hvor vi har fundet ud af hvordan videoen skal se ud skal vi til at have produceret den. Det kan gøres på to måder.

De fleste mobiltelefoner i dag har et rigtig godt kamera indbygget. Med et par enkelte tips til mobilvideo kan man skabe et fint resultat. Gå også på opdagelse på youtube hvor der er hundredvis af videoer med tips og tricks. 

Det der er vigtigt når man optager en video af faktisk indholdet. Selvom man bruger det største og bedste kamera vil videoen falde til jorden, hvis ikke indholdet er godt nok. Og så får man ikke succes med sin videomarketing 😉 

Find ud af hvad der skal siges og vises, og hvordan den skal bygges op. Derefter lær en ting eller to og hvordan lyset skal være, og tips til bedre lyd og køb af dyre mikrofoner. Så længe man holder det helt enkelt skal det nok gå. 

Eller også…

Tag kontakt til en virksomhed der tilbyder professionel videoproduktion. Så bliver der sørget for at der bliver sagt de helt rette ting, og produktet og medarbejder står aller skarpest på videoen. Man slipper også for at bruge en masse tid (og muligvis penge) på at sætte sig ind i et emne i stedet for at drive sin virksomhed. 

Tit så kan professionelle også formå at fortælle en bedre historie (lige præcis det det handler om, at fortælle historier”). Og så har de alt det nødvendige udstyr for at præsentere virksomheden bedst muligt.

Modtag en gratis guide til videomarketing basics.

Send mig en guide

Formater og andet teknisk:

Hvis man selv står for videoproduktionen skal man måske vide en ting eller to om de forskellige formater der er online. Alt dette vil en professionel videoproduktions virksomhed have styr på.

Hvis man virkelig vil have succes med video marketing i 2019 skal man optimere indholdet til de forskellige kanaler bedst muligt. 

Her er der et par guidelines:

· YouTube – tager stort set imod alt, men brug helst bred format 16:9. Et godt miniaturebillede er vigtigt at huske her.

· Facebook – denne platform er både populær på mobil og computer, så det vil være godt ramme et format midt imellem. det kvadratiske format 1:1 er populært her. Her er det vigtigt at uploade undertekster til sine videoer da største delen ser uden lyd på facebook.

· Instagram – De kvadratiske videoer igen. Et andet godt format vil være 4:5, som er en smule højere og derved fylder mere af skærmen når man scroller igennem.

· LinkedIn – Igen en platform som er populær på både mobil og computer, dog har jeg på fornemmelsen at LinkedIn mest bliver brugt på computeren. Her er 16:9 formatet populært, men de kvadratiske videoer har også fundet vej her, og de fylder skærmbilledet godt ud. Husk igen undertekster på LinkedIn. 

Få optimeret din video, og få den bedst muligt spredt ud til din målgruppe

Når alt ovenover er klaret vil det så være tid til at dele videoen, og få den ud i verden! Næsten alle steder online er det gratis at dele sin video, så hvorfor ikke uploade den til facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube og Vimeo til at starte med?

Sørg for at give videoen en god beskrivende titel, og et par rigtig gode søgeord som den gerne skulle dukke op på.

En anden ting er at folk reagere hurtigere på et billede end tekst. Når man søger på Google og Youtube efter en video vil man blive mødt af en række billeder med en titel ved siden af. Folk tager tit valget på hvilken video de har lyst til at se ud fra det miniaturebillede videoen benytter sig af. Så vælg et godt miniaturebillede.

Generelt er undertekster og miniaturebilleder altid godt at bruge lidt ekstra tid på da det virkelig kan gøre en forskel for din videos performance.
Læs: Sådan får du automatiske undertekster på din video.

Man kan virkelig BOOSTE sin video med betalt annoncering. Så hvis man har styr på f.eks. facebook power editor, eller kender lidt til “boostknappen” kan man prøve at sende lidt penge efter sin nye video. Hvis ikke man har kendskab til det anbefaler jeg at men tager kontakt til en professionel der kan stå for annonceringen, og få videoen ud til den rette målgruppe til den billigste pris.

Opsummering

Så enkelt er det (ihvertfald for nogen). Videomarketing kræver lidt viden for at man ikke bare famler rundt i blinde i håb om at få succes. Men når man først kommer lidt ind i hele videomarketing verden giver de fleste ting mening. 

Du skal huske på at arbejdet begynder allerede inden man hiver kameraet frem da det hele skal planlægges og gennemtænkes inden. 

Så er det essentielt at bruge tid på at få delt sin video. Hvad nytter det at få produceret en flot video hvis ingen ser den?  Og så det handler også om konstant at følge med i udviklingen af de forskellige platforme og hvordan de tager imod video. 

Jeg håber at dette indlæg har givet dig et indblik af hvordan man får succes med videomarketing i 2019.

Hvis man har behov for en professionel videoproduktion til at fortælle historien om ens virksomhed så tilbyder LRSN Studio videoproduktion af virksomhedspræsentationer, produktvideoer og interviews. Du kan læse meget mere om LRSN Studio lige her.

 

(Ærgerligt at det hele ikke var en video, ikke?)