Video is the sh*t.

Tror at vi alle er enige om at video er fremtiden. Der findes rigtige mange målinger på at video klarer sig langt bedre end billeder og tekst gør på bl.a. sociale medier.

Man ser det flere og flere steder, og for hver dag vokser antallet af videoer online.

Så der er ingen tvivl om at konkurrencen for at blive set kun bliver sværere og sværere. (læs også: få succes med video marketing)

Nogen af de ting der kan gøre at folk mister interessen for din video, inden den overhovedet rigtig er gået igang, kan være kombination af mange ting. Efter en del videoer, og et par forskellige ting afprøvet, har jeg nu fundet et par ting der kan skylde en dårlig performance.

 

Her er nogen af de typiske ting der gør at ens video klarer sig dårligt:

1.Det ligner en tv-shop reklame. Folk har ikke lyst til at se reklamer, så pak din video anderledes ind.

2. Fanger ikke inden for 5 sekunder. Sørg for at videoen fanger opmærksomheden fra starten af.

3. For længe om at komme til sagen. Gå direkte til sagen og evt. se Sådan opbygger du din video

4. Intet liv. Ikke lign en statue eller en der ikke har sovet i flere dage når du kommer på video. Vær frisk. Her er der f.eks. 10 tips til at blive bedre foran et kamera.

5. Ingen undertekster. De færreste tager lyd på i dag, så sørg for at de stadig kan forstå videoens indhold (Lav dine egne undertekster)

6. Ikke uploadet direkte. Hvis du vil dele en video på f.eks. Facebook så upload direkte der til, og ikke brug et link fra YouTube.

 

Læs også om eksperimentet, hvor vi tester en video optaget med en mobil imod en professionel video med to tilfældige virksomheder.