I denne blog/video fortæller jeg hvordan man bygger indholdet af en video op så det er interesant for seeren, og de forhåbentlig bliver hængende og ser videoen til ende.

Denne her “opskrift” er en jeg har dannet ud fra de videoer jeg selv har produceret og de videoer jeg har set klarer sig godt online. Jeg har så taget alt den viden jeg har samlet og lavet denne her overordnede template som man skal tilpasse til sin egen video.

Måske står man selv for produktionen, måske man har hyret nogen professionelle videografer. En ting er dog sikkert: Videoen skal planlægges. Hvad skal videoen handle om? Og hvordan skal det blive præsenteret? Og hvordan gør jeg det så spændende?

Du ved sikkert allerede nu hvad videoen skal handle om. Nu handler det bare om hvordan det bliver præsenteret. 

Du skal se på det emne eller produkt du vil snakke om som en løsning på et problem. Et problem seeren for eksempel kunne have. Folk elsker at lære nye ting, især ting der kan løse problemer for dem. Så start med at præsenter et problem for seeren, og fortæl dem du har løsningen til problemet i videoen.

Nu kan du kort præsentere dig selv. Navn og måske hvilken slags “ekspert” du er, eller anden form for titel eller service du tilbyder. Fordi at præsentationen af dig selv er nummer to i videoen er fordi folk er kommet for finde en løsning, og ikke for at høre hvem du er. Derfor så starter man med at fortælle at de har klikket på den rigtige video, og at de bare skal blive hængende.

Videre med videoen: Fortæl lidt mere om det her problem. Alle de ting de måske går klip af fordi de ikke har løsningen. Og nu er tiden inde. Kom med løsningen! Fortæl om det her super lækre produkt, service, trick eller hack der skal gøre deres (seeren) liv nemmere.

Inden du slutter videoen af er det godt at komme med det der hedder en “call to action” eller “CTA”.
Det er hvor man siger til folk de skal tage handling som f.eks. “ring til os”, “gå ind på hjemmesiden”, “like os på facebook” osv.