Alle kan lave deres egen video! Du behøver ikke at hyre en professionel til at stå for det. Men overvej lige den tanke en ekstra gang…

Selvfølgelig kan man lave sine videoer selv. Faktisk har jeg (Peter Larsen) udviklet og produceret en god håndfuld super fede produktvideoer til en kunde. På et tidspunkt hører jeg ikke mere fra kunden, og ser efterfølgende at de har fået nye videoer. Det var nogen de selv havde optaget og klippet.

Videoerne så da egentlig fine nok ud, og blandede sig også fint ind i mængden af de professionelle videoer.

Men hvis det var for at spare på budgettet skulle man måske havde overvejet det godt og grundigt inden. Man skal ud og investere i videoudstyr, kamera, måske lys, og mikrofoner. Så skal man sætte sig ind i hvordan man bruger sit nye udstyr. Derefter kommer det til redigeringen og evt. licens til brug af musik. Alt sammen noget der de første mange gange ikke er lige til.

I dette tilfælde med min kunde var der ikke brug for mikrofoner da der var musik hele vejen igennem, og det var optaget på et mindre kamera ala mobiltelefon. Simple videoer.

Alt den tid man skal bruge på at lære at lave videoer er tid man kunne havde brugt på at drive sin virksomhed, få en ny kunde, lave det ekstra salg. 

Hvis man skal have bygget en carport overvejer man måske også i første omgang at gøre det selv, men i langt de fleste tilfælde ender det med at være en professionel der klarer opgaven. Det er af en simpel grund: “Time is money”.

Gratis guide til video med mobilen.

Jeg har dog lavet en guide man kan få tilsendt på mail gratis. Guiden går bl.a. over hvordan man får et godt billede med mobilen når man optager, og hvordan lyden bliver helt i top.

Men vigtigst af alt går guiden over hvordan man bedst muligt får ens videoer spredt ud. Alt for mange brænder inde med super content, som desværre ikke bliver set er nogen. Grunden er fordi det ikke bliver delt ordenligt og mest optimalt. Her kan du får guiden tilsendt.

Læs også Mobil vs Professionel videoproduktion.