Noget af det vigtigste i en video er lyden. Det er jo det som udgør 50% af en “video”.

Så derfor skal man selvfølgelig have en lyd der går klart igennem, især hvis ens video er et interview, produktvideo, præsentation eller en podcast (kun lyd).

Når man laver en professionel videoproduktion bruger man som regel også professionel lydudstyr som laviler microphone (knaphulsmikrofon), shotgun mic og eksterne lydoptagere. 

Hvis man bruger udstyret rigtigt kan det leverer en lyd i top klasse som ikke vil forstyrre seeren af din video.

Det kan være noget af en investering hvis man bare er på udkig efter bedre lyd på mobiloptagelser.

Derfor har jeg samlet et par tips til hvordan du nemt kan forbedre lyden når du bruger din mobil til at optage video. 

  1. Sørg altid for at komme så tæt på mikrofonen som du kan. Dette er også gældende når man bruger professionelt udstyr, det er blandt andet derfor at man placere knaphulsmikrofoner så tæt på munden som man kan komme til. 

2. Find den rette lokation til at optage. Her skal man prøve at finde et lokale eller udendørs sted uden for meget støj fra f.eks mennesker eller maskiner der kan larme. Vær også på udkig efter ting i et lokale der kan absorbere støjen som f.eks. møbler og gulvtæpper for at undgå rumklang og ekko.

3. Hvis det kan lade sig gøre så sæt høretelefoner i mobilen. På den måde kommer mikrofonen virkelig tæt på din mund, og i det fleste tilfælde gør det en markant forskel! Du behøver ikke at have høretelefonerne i ørene, du kan blot putte dem ned i trøjen og lade mikrofonen stikke op af blusen. 

Dette var tre basale tips til bedre lyd som jeg håber kunne hjælpe dig næste gang du skal optage video med din mobil. 

Læs også hvordan du kan booste din video performance med disse tips.

mobil mikrofon bedre lyd