SEO optimering af videoer

SEO (eller søgemaskineoptimering) er ikke kun for hjemmesider, men faktisk alt indhold på nettet som man ønsker dukker op i et søgeresultat.

Når det kommer til video, så står det utrolig stærkt i et søgeresultat i forhold til links til hjemmeside. Hvis man f.eks. laver en søgning på Google vil videoerne altid står øverst oppe over alle links til hjemmesider. Derfor er det en god ide at lave SEO arbejde på sine videoer så der er en chance for at de dukker op på resultaterne.

Bestemt hvis din konkurrents hjemmeside står stærkt på Google’s resultater, men de ingen video i toppen har. Så er dette dit snit til at komme øverst ved hjælp af få optimeringer af din video.

Her er de bedste tips til at styrke din video seo for at opnå bedre resultater på Google når din video er uploadet til YouTube :

1. Front row keyword.

Når du skriver din titel til videoen så sørg for at have dit søgeord som noget af det første i titlen. Jo længere fremme i teksten dit søgeord står, jo vigtigere læser YouTube og Google det som. Dette gælder i titler, beskrivelser og selve din søgeord / tags på videoen.

 

2. Benyt færre søgeord.

Dette lyder måske lidt mærkeligt. Hvorfor skal man benytte færre? Er det ikke godt at have en masse så man har større chance for at dukke op i forskellige søgninger? Det skulle man tro.

Men hvis man fortæller YouTube, at ens video handler om 20 forskellige ting, så skulle der i teorien ikke være særlig meget kød på hver emne – og derfor ikke et godt resultat for seeren.

Hvis man der imod fortæller YouTube at ens video handler om 5-10 ting (5-10 søgeord) så vil din video være langt mere koncentreret i indholdet.

 

3. Miniaturebillede med tekst.

Din video bliver især målt på dens CTR (click through rate) og miniaturebilledet på videoen har en stor betydning her. Derfor skal du have et miniaturebillede der skiller sig ud fra de andre søgeresultater.

Kig derfor på de resultater der kommer frem på en søgning på din videos emne, og se hvad du kan gøre for at skille dig ud. Brugen af tekst på billedet har en god effekt. Og brugen af farver der er i stor kontrast til YouTube og Google (farver der er i kontrast til hvid, rød og grå).

4. Længere beskrivelser.

Google er en stor database af tekst, så derfor gør man klogt i at tilføje der hvor der kan tilføjes.

Beskrivelsens første par linjer skal gerne have søgeordet i sig, og fange seeren og få dem til at klikke på din video.

Derefter kan du bruge pladsen til at beskrive hvad videoen omhandler (uden at give for meget væk da vi stadig gerne vil have at de ser videoen). Smid også gerne links ind her. En god beskrivelse som hjælper på din video SEO er på min. 150 ord.

 

5. Benyt parenteser i titler.

Der er flere youtubere der har eksperimenteret med hvilke titler der tiltrækker flest kliks. Efter måneder med forsøg fandt de frem til at de titler der klarede sig bedst var faktisk dem der indehold paratesser og andre tegn.

 

6. Brug det aktuelle år i titlen.

Dette leder os direkte videre til næste tip. De samme youtubere fandt også ud af, at hvis man skriver det aktuelle år i titlen af sin video har det positiv effekt på CTR. På den måde kan seeren hurtigt se at denne video er relevant og up to date. De fleste skriver det aktuelle år sådan her (2019) – altså i parentes.

 

7. Gå efter interaktioner.

CTR er bare en ting din video bliver mål på. Den bliver også målt på hvor mange minutter folk ser, og hvor meget de interagere med videoen.

Derfor skal på en eller anden måde få folk til at synes godt om, abonnere til sin kanal eller kommenterer. En simpel måde er blot at nævne det i videoen. Det øger ens chancer for synes godt om og kommentarer markant.

Og hvis man skal øge sine chancer yderligere så stil et klar og simpelt spørgsmål i din video som seeren kan besvarer i en kommentar. F.eks. “Vil du vælge A eller B? Og fortæl hvorfor”.

 

8. Undertekster.

Her er vi tilbage igen i hvor meget Google elsker tekst i alle former. Så har man skrevet en god titel, tilføjet et par søgeord og udfyldt beskrivelsen så kan man også godt tilføje et par undertekster. Google vil nemlig også læse disse igennem og bruge dem til at ranke din video i søgeresultaterne.

Konklusion

Der er altså massere af små fif man kan gøre for at sin video klare sig bedre i Google’s søgeresultater og får bedre SEO. Alle disse tips er 100% gratis at gøre selv, og kræver ikke en stor teknisk snilde. Og disse tips til SEO gælder ikke kun til nye videoer man skal uploade. Man kan gå tilbage i de videoer man allerede har online og optimere dem med nye titler, miniaturebilleder og beskrivelser m.m.

God fornøjelse med SEO arbejdet!