YouTube er en af de mest brugte søgemaskiner i dag, og har et kæmpe potentielle for fremtiden. Så selvfølgelig skal du igang med en youtubekanal, og det kan ikke gå stærkt nok! 

Men ved du overhovedet hvorfor YouTube og generelt videoer har så stort et potentielle for fremtiden? Det er bl.a. fordi:

· Der er mere end 1.57 billioner månedlige aktive brugere på YouTube. Så der er et kæmpe potentielle i at komme ud til virkelig mange folk, og så endda helt gratis.

· I 2021 er det estimeret at 82% er al internet trafik vil være streamning af video. Med andre ord, din målgruppe vil største del af tiden se på video når de bruger nettet.

· Det er nemt at lave videoer. Man kan være dårlig til at stave, og derfor have en hæmning med blogindlæg og andet tekst (som her). Men med video skal man blot være sig selv, og tale om det man har lyst til. Og de fleste med en smartphone kan finde ud at optage en video, så det tekniske er ikke et problem længere.

Inden du starter din youtubekanal bør du dog overveje at have styr på et par ting inden. Nogen ting giver sig selv, og andre er måske noget man ikke umiddelbart tænker over. Her er der 10 ting du skal overveje inden du starter dit eventyr:

1. Definere din målgruppe.
Find ud af hvem du vil henvende dig til, så dit indhold på den måde kan blive knivskarpt.

 

2. Find dig en niche.
YouTube har i forvejen utrolig meget indhold, og de garvede youtube seere har helt bestemte kanaler de går efter når det omhandler specifikke emner. Du kan blive den næste store kanal, hvis du altså finder en niche hvor der er plads til en som dig (og du gør det godt).

 

3. Kameraudstyr.
Dine seere forventer måske en hvis kvalitet, og det kan variere meget målgruppe til målgruppe af hvor kvaliteten skal ligge. Overvej gerne en mikrofon, et lys og til sidst et kamera. En mobil kan også bruges hvis der er styr på lyd og lys.

 

4. Blev inspireret af andre.
Se hvad der rør sig i din målgruppe, hvad kan de lide at se?

 

5. Lær et redigeringsprogram at kende.
Folk vil gerne se skarpt indhold, og vil helst have at deres tid ikke bliver spildt. Lær at klippe lange pauser og fejl ud af dine videoer.

 

SEEKNSPEAK Videoscreening reklamefilm

6. SEO optimere dine videoer. 
Hav den rette titel og beskrivelse til dine videoer for at have størst chance for at blive fundet i en søgning. Brug sætninger og udtryk i din titel som du tænker seeren vil bruge for at finde information om emnet i din video.

 

7. De helt rigtige søgeord. 
Benyt dig igen af søgeord som du tænker at målgruppen vil bruge på f.eks. Google hvis de skulle finde informationer om emnet. Men hold også et fokus i dine søgeord, så dine videoer ikke dukker op i de forkerte søgninger og ødelægger dit ry.

 

8. Det helt rigtige miniaturebillede. 
På YouTube er miniaturebilledet (det billede man klikker på for at starte videoen) alt afgørende. Folk ser billedet inden de læser titlen, og det handler virkelig om at fange folk her. Brug gerne lidt ekstra tid på at finde det helt rigtige.

 

9. Lav et skema.
Afhængig af temaet for din kanal så forventer folk at der reglmæssigt kommer nyt indhold. Det nemmeste er at lave et skema eller en kalender, og skriv gerne ideer ind som de kommer.

 

10. Din nye youtubekanal ligger ikke for enden af regnbuen. 
I starten kommer seerne ikke af sig selv. De ved nemlig ikke at dit indhold eksistere. Derfor skal du finde din målgruppe og dele dit indhold der hvor de holder til. Del dem ude på andre sociale medier, send det rundt på email eller prøv mund til mund.

 

Jeg håber at disser tips vil hjælpe dig godt på vej når du skal igang med din egen YouTubekanal!

Husk at tjek bloggen for flere tips og guides omkring video, youtube og andre sociale medier m.m.

Lær om indholdsstrategi og sales funnel + Gratis videoklip og billeder til annoncering.

Et indlæg der tager dig igennem strategien for et annonceflow, og hvilken type indhold du skal benytte hvor.

Gå til indlæg