Se hvad jeg anbefaler at kører som annonce på sociale medier i dit annonceflow.

Langt de fleste annonceflows er bygget op omkring en salgstragt. Først skaber man noget opmærksomhed, derefter får man folks interesse om produktet, og går videre til at informere målgruppen for til sidst at få dem til at tage action og kontakt. 

Okay, så det er noget med en reklamefilm der slutter med ‘kontakt os på…’?

Det er ikke helt så enkelt. Især ikke hvis man prøver at komme igennem alle trin med én annonce og ét stykke indhold. 

Jeg har været lidt inde på annonceflow før i indlægget med Magnus Neble (Social media annoncør).

Hele denne ‘filosofi’ om hvilket indhold man skal bruge i hvilke faser har jeg samlet fra de virksomheder der benytter sig af det indhold LRSN Studio producerer til dem. Det bliver fulgt på tæt hold hvordan det bliver brugt, og man lære konstant nyt omkring folks online adfærd og hvilket indhold der virker, og hvad der desværre ikke gør.

Hvis man kigger på første step: Opmærksomhed.

Så tænker de fleste en reklamefilm fordi det er det man er vant til fra TV. Der kører de helt klassiske reklamer. Men skal man annoncere på sociale medier skal man huske at grunden til folk er der er for at slippe for reklamer. Folk er på sociale medier for at connecte med hinanden og hente information.

Derfor skal man prøve at få det første led i sit annonceflow til at connecte med folk, eller informere dem. Guides er gode til dette. Det kan både være som video, blog eller billede.

Step to: Interresse.

Nu har målgruppen stiftet  Bekendtskab med jeres brand, og nu er de klar til at høre hvilke problemer I løser. Det kan være at du laver en anden guide eller på en anden måde bliver ved med at give dem værdi – samtidig med at du selvfølgelig skal drive forretning.

Det vil også være lettere at skaffe f.eks. emails i en leadgenerings kampagne her i step o, hvis du har startet ud med at give folk gratis viden inden. Du må altså først give før du kan få.

Når man har skabt en interesse hos folk, så er det meget typisk at folk selvfølgelig undersøger market for den bedste løsning for dem. De er altså nu i step tre: Beslutningsfasen. 

Her er det godt at gøre brug af kundeudtalelser. Hvad siger tidligere kunder om jeres produkt, og hvordan har det hjulpet dem? 

Man kan enten gøre dette som video for skabe et mere personligt billede, eller som ren tekst evt. sammen med et grafisk opslag. 

Når folk har taget deres beslutning skal man være klar med step fire: Closing.

Altså call to action annoncer. Få folk tage kontakt til jer, eller klik til hjemmesiden og afgiv en ordre. 

Hvis de beslutter sig i step tre, hvorfor skal man så køre flere annoncer?

Grunden til at køre simple CTA annoncer er fordi at folk er dovne, sagt ligeud. Folk mister også hurtigt fokus så derfor skal man hele tiden være til syne, og skubbe lidt til folk. 

Disse annoncer kan være ret enkle og typisk et billede eller et stykke grafik til at fange deres opmærksomhed. 

Et andet interessant emne at dykke ned i vil være at vende hele tragten på hovedet, eller lige frem fjerne den og bruge en anden model. Dette emne kan du læse om på Business Danmark.

salgstragt

Producer dit eget indhold 

Lige præcis disse CTA (call to action) annoncer og nogen af de andre annoncer man vil køre i et annonceflow behøver ikke altid af være høj professionel produktion. Man kan sagtens lave en lille foto session med sin telefon og indsætte lidt grafiske elementer.

Gratis billeder og video

En god måde at skabe opmærksomhed på er selvfølgelig at få fat i noget lækkert indhold. Hvis budgettet ikke er til at hyre en professionel til at skabe originalt indhold kan man downloade billede og video indhold flere steder online. Kendt som stock photos (dog er kvaliteten og variationen kommet langt vej på det seneste, og billederne kan se ganske naturlige ud).

Og flere studier viser også at lidt grafiske elementer, eller anden form for redigering, performer bedre end et stykke helt “plain” billede. 

Men bare rolig der findes nemlig et par gode gratis værktøjer online til denne form for redigering – også til dig som ingen erfaring har med grafisk design!

Jeg har sammensat en liste med hvor jeg henter mit gratis indhold, samt en kort introduktion til brug af to online værktøjer til grafisk redigering.  

Med dette kan du på egen hånd skabe indhold til brug i et annonceflow, opslag til sociale medier eller blogindlæg. Jeg vil mene det er til stor nytte hvis jeres brand benytter meget content, eller budgettet ikke altid strækker til professionel service. 

Modtag min personlige liste med steder over gratis billede- og videoindhold.

+ introduktion til gratis redigeringsværktøj.