Her er der 5 tips til at din del af videoopkaldet sidder lige i kassen. Tips til både et bedre billede og bedre lyd ved brug af de ting du har i forvejen.

Om du bruger Zoom, facetime, skype, hangout eller teams er ligegyldig for disse tips. Det vigtige er bare at du ser bedre ud til dit næste møde over video. 

 

1. Photo Booth

Start med at åbne Photo Booth eller anden webcam program for at se dig selv inden du deltager i et videoopkald. Nu kan vi nemlig justere billedet til inden istedet for at gøre det under et møde. Det forstyrre nemlig de andre og virker uprofessionelt at justere sit billede under mødet.

 

2. Lys

Det vigtigeste i et videoopkald er at kunne se dig. Derfor skal du belyses godt. Du har sikkert ikke et dedikeret videolys lige ved hånden, men det er intet problem! Træk gardinerne fra og fyld hjemmet med lys. Placere dig enten lige på foran et vindue, eller maks 45 grader skråt for et vindue. 

 

3. Kamera placering

Der er ikke så mange muligheder her. Her er det bare vigtigt at du er i øjenhøjde med kameraet (og derved personen i den anden ende). Find hvad du har til at hæve kameraet op i den rigtige højde. Det kan være bøger, kasser, en taburet osv.

 

4. Baggrund

Nu har vi stort set styr på billedet – vi mangler blot at tjekke at baggrunden ser præsentabel ud. 

Nogen programmer (f.eks. Zoom) kan sløre din baggrund og erstatte den med andet, men det er er altid en godt ide alligevel at have en præsentabel baggrund ?

 

5. Lyd

Mikrofoner i bærbare computere er faktisk blevet ret gode på det seneste, men man kan alligevel godt prøve at forbedre det. Hvis du har et sæt høretelefoner med indbygget mikrofon kan du benytte dem til at få en bedre lyd. Ved at tage et par telefoner på får man nemlig mikrofonen placeret tættere på munden, og det vil automatisk gøre lyden bedre – især hvis der er støj i lokalet. 

Optag en video på din computer hvor du tester med og uden en anden mikrofon for at finde den bedste løsning inden videoopkaldet. Flere tips til dette her.

 

Husk også at sikre at programmet du bruger til dit videomøde benytter den mikrofon du ønsker at benytte. Og så husk også lige at have styr på tøj, hår og makeup inden du går live ?

Så burde du være klar til dit næste videoopkald!