Spørger man en medarbejder i marketing i dag vil de sige at videoer altid skal holde sig under 2 minutter for ellers bliver de ikke set.

Alting skal altså koges helt ned og have et ‘snappy’ tempo.

Og det er helt rigtig at man stortest altid skal prøve at få fjernet alt irrelevant i sine videoer og kun beholde det relevante, men det betyder ikke at dit video-content behøver at have en længde på kun 2 minutter.

Hvornår skal det være kort eller lang format?

Det med de 2 minutter er ikke helt galt, men det er kun noget som passer for især én placering. Ifølge en undersøgelse som videoplatformen TwentyThree har lavet er der stor forskel på hvor meget af en video folk ser på forskellige placeringer/medier.

Se bare på den gennemsnitlige view-time fra disse tre placeringer:

Website

YouTube

Facebook

Her kan vi se at folk ser gennemsnitligt 4 minutter og 59 sekunder af en video når den er på en landingpage (f.eks. forsiden af din hjemmeside). Imens er det 1 minut og 14 sekunder på YouTube, og til sidst 6 sekunder (!) på facebook.

Hvad fortæller dette os?

Alt afhængig af hvor folk er henne i kunderejsen giver de din virksomhed mere eller mindre opmærksomhed.

Typisk har en virksomhed første møde med kunden på sociale medier, og derfor er det svært at få folk til at give dem deres opmærksomhed i meget længere tid end 6 sekunder tydeligvis.

Men er de længere nede i købsrejsen og klikker rundt på din hjemmeside, så har du deres fulde opmærksomhed og de vil derfor bruge mere tid på at lære om din virksomhed eller produkt igennem en video.

YouTube er midt imellem. Det kan både være potentielle kunder der snubler over din video, men også folk der søger specifikt efter den og havner på platformen.

Derfor skal man variere sit videoindhold alt efter placering. For eksempel noget kort der vækker hurtig opmærksomhed og gør folk sultne efter mere til sociale medier, og noget mere dybdegående til hjemmesiden og YouTube.

På den måde får dem der er øverst i din slagstragt / kunderejse kun en kort præsentation og minimal info. Og dem der oprigtig er interesseret i produktet får alle de små detaljer med der kan skabe et salg.

Engagement drevet videoer

En ting er hvor ens video bliver set i forhold til længde og placering, noget andet er hvor meget engagement videoen driver. Tager folk en action efter de har set videoen?

Her har længden også en betydning. Igen har TwentyThree givet os lidt data på dette. Og de videoer der skaber størst engagement er videoer med en varighed på +45 minutter. Og de videoer der skaber mindst er videoer på 0-2 minutter.

Og ser man på videoer der bliver produceret, så er langt de fleste videoer (54%) på 0-2 minutter. Kun 4% er de videoer der bliver uploadet er på +45 minutter.

Engagement på videoer

+45 min

5-15 min

0-2 min

Videoer der bliver produceret

0-2 min
2-5 min
+45 min

Opsummering

Med dette data kan vi konkludere at én video sjælendt kan det hele. Enten går man efter at komme bredt ud og lave noget branding, eller også prøver man at skabe engagement.

Når man har set dette data vil jeg anbefale at tage et kig på blogindlægget omkring opsætning af annonceflows.