Skal man komme med en fortælling i sin reklame, eller skal man blot gå direkte til salget?

I dag er storytelling det helt store buzz word, og mange vil derfor mene at man overhovedet ikke skal komme med noget der bare minder om salg i sit content. I stedet skal man finde den gode historie og fortælle den, og så skal salget nok komme. Men gælder dette for alle markeder / målgrupper? Det ser vi nærmere på.

Personligt vil jeg også sige at man ofte skal holde sig mere til at fortælle en historie end at lave den næste Jysk reklame. Især når ens content skal ud til et cold audience. Folk vil hellere se en god historie end at blive solgt. 

På B2C markedet, hvor der bliver brugt sociale medier i stor stil, og målgruppen er god til at undgå reklamer i det daglige, så handler det virkelig om at finde den gode historie. Men man bliver stadig nød til at komme med en form for CTA (call to action) i videoen, for ellers bliver der ikke taget action efterfølgende. Uden den store CTA vil det mest af alt fungerer som branding, som også er okay.

Man kan altid følge efter med en retargeting der går mere hårdt til med salg efter de har set en god historie. 

Det skal siges at når der bliver nævnt “historie”, så er det ikke så bogstaveligt som mange tror. Det er muligvis mere abstrakt. Se bl.a. Perfomancegear videoerne. 

Men nu skal vi ikke glemme salget helt.

På B2B markedet lever det stadig i stor stil. Det hænger for det meste sammen med at folk efterspørger specifikationer omkring produkterne i startfasen og skal sammenligne med andre leverandører, og nu kan du give alle dine selling points uden at pakke det for meget ind og uden at kunden behøver at efterspørge dem.

Og når jeg siger det lever i stor stil, så gør det virkelig. B2B markedet er desværre fyldt med halvdårlige reklamefilm for diverse virksomheder og produkter. Derfor kan man også imponere seeren ved at give dem noget frisk. For man skal huske på at det er stadig helt normale personer der ser ens content, og alle vil gerne underholdes.

Se eksemplet for BROEN-LAB hvor vi gik efter en kort fortælling, hurtigt klipning og frisk stemning.

Det kommer (bl.a.) ned til målgruppen.

Om du skal fokusere mere på dine selling points eller historie kommer ned til målgruppen, anvendelsen og formatet. Der er ikke nogen huskeregler du skal følge, det meget på fornemmelsen i den given situation hvad der virker bedst.

Det som ligger lige til benet er selvfølglig at fokusere på selling points. Og det som kræver mere kreativitet er den gode historie, og det er formenligt også det som overrasker mest og gør størst indtryk.