Har vi sagt farvel til bredformat?

Når vi scroller igennem vores feed på telefonen ser vi en del videoer optaget på højkant, “det forkerte led”.

Når vi tænder for TV’et fylder billedet hele skærmen. Så det er da mega irriterende at sidde på computeren og se en video optaget på højkant. Og det bliver oftere og oftere.

Betyder det at bredformatet som vi kender det er på vej væk? Det tror jeg næppe.
Men jeg tror at vi fremover vil begynde at se flere og flere videoer tilpasset til ét medie.

Som det var for et par år tilbage var alle videoer bredformat 16:9 som vi kender det fra tv’et. Men på grund af mobiltelefoner, facebook, instagram og linkedin så ser vi videoer på en ny måde end vi gjorde før i tiden.

Der er utrolig mange der bruger facebook på mobilen, og de fleste holder telefonen på højkant. Det vil sige at hvis de afspillede en video i bredformat vil de være nød til at vende telefonen for at få videoen til at udfylde skærmen.

Derfor begynder flere og flere at gøre det nemmere for seeren på mobil ved at optage på højkant. På den måde spare man seeren for at skulle holde telefonen anderledes for at få den bedste oplevelse.

Og det er mega smart når man er på telefonen at videoer udfylder hele skærmen. Problemet er når man ikke er på telefonen, men på computeren eller tv’et. Så bliver oplevelsen lige pludselige meget dårlig.

Alt det her med forskellige video formater – bredformat, højkant og kvadratisk er kun i startfasen.
Jeg er sikker på at i fremtiden vil vi se løsning der gør at vi får flere videoer tilpasset mobilskærmen på mobilen, og flere videoer tilpasset computerskærmen på computer.

Lige nu handler det bare om at prøve sig frem med de forskellige formater og finde ud af hvad der passer for dig!