Mange ser stadig video som “nice to have”

De fleste virksomheder og salgsteams kender godt til flere facts omkring video er bedre end mange andre medier til marketing, men har ikke haft tiden til at sætte sig ordenligt ind i det og påbegyndt produktion af videoer der fremviser deres produkter og videoer med kunder der udtaler sig om deres service m.m.

Langt de fleste b2b salgspræsentationer foregå stadig ved at en computer bliver åbnet op og et 120 siders slideshow begynder. Et slideshow fyldt med tekst, facts, salespoints, billeder og grafer. Problemet her er at slideshowet typisk er meget tungt, seriøst og virker som arbejde. Derudover er der typisk en masse detaljer der ikke kommer med (også selvom det er mere end 120 sider).

Jeg siger ikke at man skal smide alt dette væk for en fjollede video de kan grine af, men at man skal løsne stemningen en smule og få sat en dialog i gang.

I 2017 brugte 63% af alle virksomheder video i deres salgstrategi. 2018 var det 81% og i 2019 var det 87%. Video er altså blevet “need to have” hvis man vil være en effektiv virksomhed der er up-to-date.

 

referencer videoproduktion
Hvorfor lige video?

Selvom indlægget hedder “erstat dit slideshow med video” beder jeg ikke om at du skal erstatte hele dit slideshow med 100% video. For indsætter man alle slides ind i én video vil det virke som en af de dokumentarer der kører på tv kl.3 om natten. Og der er en grund til at de bliver vist på det tidspunkt…

Men hvis man variere sit slideshow med video, billede, og grafer/tekst vil man opleve at mødet bliver en mere positiv oplevelse for kunden.

Og så kan man sikre sig at hele teamet kommunikere tingene ens for kunderne. Man er nemlig knap så fleksibel i sin kommunikation når først videoen er produceret, og det kan være en fordel for dem som kæmper med at holde alt kommunikation ajour imellem medarbejdere.

Man kan pludselig få nogen detaljer og vinkler på sit produkt man ikke kan med still billeder, og få svaret på nogen spørgsmål som kunden måske kunne have men ikke kunne formulere eller komme i tanke om i den ellers given situation.

Det er også nogen af grundene til at video gør at kunden bliver 80% mere købeklar efter at have set en video. 

Det bedste vil selvfølgelig være hvis man kunne tage kunden med ud i sin virksomhed eller showroom og se produkterne for sig selv, men dette er ikke altid muligt og derfor er video dit bedste bud ofte.

Et minuts video kan svare til 1 million ord da der både bruges billede, grafik og tale på én gang.

Derudover giver mange slideshows kun mening med sælgeren ved siden af til at forklare hvad de enkelte ting betyder for kunden. Det er altså svært efterfølgende at sende slideshowet i en email til kunden, uden at skulle bruge ekstra tid på endnu en gang at gennemgå slides.

Videoer er langt nemmere at dele og fortælle.

Vi har spurgt vores kunde Labmodul A/S om hvordan de benytter video i deres salgsproces. Se videoen her.

Hvordan skal man så benytte video?

Udover at man kan benytte specifikke produktvideoer tilpasset til den målgruppe man pitcher for i en blanding af video og slideshow kan man også lave opfølgende salg med video.

En trend der bliver mere og mere populær er at optage en video til den opfølgende email man sender til kunden. Her vil det typisk være sit webcam man bruger.

De fleste placere deres webcam video de optager nede i hjørnet (billede-i-billede effekt) hvor de siger tak for mødet og laver en kort gennemgang af de videoer og slides som kunden var ekstra interesseret i – igen skal man huske på at folk er 80% mere købeklar efter at have set en video om dit produkt/virksomhed.

Det har bare en lang større positiv effekt på folk at få noget kun til dem. Og dette behøver ikke at tage lang tid at optage.

Disse videoer kan laves med flere og flere CRM værktøjer i dag, så undersøg om dette er en funktion jeres CRM værktøj har.

 

Jeg ved godt at man måske ikke kommer op med den perfekte videostrategi og få den implementeret over natten, men du er velkommen til at tage kontakt hvis I ønsker sparring i processen og vil høre hvordan I kan få igangsat en ny strategi. Kontakt os her.

Lær om indholdsstrategi og sales funnel + Gratis videoklip og billeder til annoncering.

Et indlæg der tager dig igennem strategien for et annonceflow, og hvilken type indhold du skal benytte hvor.

Gå til indlæg