Brug ikke YouTube til at fremvise dine videoer, men start en blog du kan linke til i stedet for.

Man har en case video eller et interview, og det uploader man selvfølgelig til YouTube. Derefter embedder man den måske på sin hjemmeside på forsiden eller “om os” – og så stopper det der. 

Men hvad hvis man gerne vil sende videoen til nogen? Så har man to muligheder hvor man enten kan sende folk til forsiden, eller direkte til YouTube. Og det er her problemet er.

På forsiden af ens hjemmeside har man muligvis en del anden information som ikke er relevant i denne sammenhæng, og sender man folk til YouTube sender man dem væk fra ens hjemmeside. Ikke godt.

 

Derfor skal man oprette undersider til sine videoer.
Og det kan man gøre ved at starte en blog på sin hjemmeside.

På den måde kan du nemt sende et link til din video, uden at sende dem væk fra hjemmesiden eller give dem information som ikke er relevant til videoen.

Du har sikkert lidt tekst som kan gå med videoen og kan præsentere indholdet i et blogindlæg, hvor du embedder videoen. 

 

Men hvorfor?

Udover at du holder folk på din hjemmeside, så vil du også opleve det er nemmere at dele et link til et blogindlæg end blot forsiden til din hjemmeside. Det ene virker som reklame, og det andet som nyttig information du videregiver. 

Hvis din blog er designet rigtigt vil folk klikke videre rundt på din hjemmeside efter de har læst/set indlægget. 

 

YouTube copyright match tool

Men et opholdsted til videoer er ikke den eneste grund til at starte en blog. Her er der 3 andre gode grunde:

1. SEO (søgemaskineoptimering)

Ved at udgive frisk indhold løbende giver du en masse til søgemaskiner at arbejde med. Det er også en mulighed for at fokusere på specifikke søgeord eller phrases som Google, bing og yahoo kan ranke din hjemmeside på.

 

2. Bliv set som en ekspert

Når du gang på gang giver nyttig viden om et emne, så vil folk lægge mærke til dette og få et indtryk af at du ved hvad du laver. Dette kan gøre dig til en “go to person” indenfor et emne.

 

3. Inbound marketing

Skriver du et godt blogindlæg kan du være heldig at folk begynder at dele dette og sende folk til din hjemmeside. Typisk sælger man ikke ligefrem sine produkter og services i et indlæg, men når de er kommet ind på din side er der stor sandsynlighed for at de kigger sig omkring. Du kan altså helt gratis få delt et link til din hjemmeside, hvis du får skrevet et godt indlæg.

 

Alt i alt har man ikke noget at miste ved at starte en blog, og i det man skriver om noget man har interesse i vil det ikke tage lang tid at skrive et indlæg. Bloggen her havde en hård start med knap så nyttige indlæg og nærmest ingen besøgende. Men ved at forsætte med at udgive indlæg og lidt tålmodighed har det givet efter.