Tradionelt Marketing

Tradionelt marketing fra TV og radiospots er begge reklamer som går ind og forstyrre modtageren. I de fleste tilfælde er modtageren igang med andre ting og er ikke på udkig efter dit produkt i den givende situation.

I værste tilfælde skaber det et dårlig forhold mellem din virksomhed og modtageren.

Hvem har ikke set en irriterende Føtex eller Spilnu.dk reklame?

Content Marketing

Content marketing: målgruppen finder selv frem til det, og det hjælper eller underholder dem.

Content marketing er hvor indholdet gavner modtageren med enten viden eller underholdning. Det afbryder ikke modtageren som det tradionelt vil gøre, nej faktisk søger modtageren selv efter indholdet ofte.

Content marketing kan være alt fra en how-to video (instruktions video) til et blogindlæg. Det kan være der bliver søgt på Google eller YouTube og dit indhold kommer op.

Det kan også være at det kommer ud i deres nyhedsfeed organisk, eller betalt, på grund af andre personer deler eller kommenterer dit indhold.

Fordele ved Content Marketing

På grund af at det ikke er direkte reklame for dit produkt er det også nemmere at dele og få spredt på bl.a. dine private profiler.

Sidst, men ikke mindst, så er det utrolig godt for din SEO at have en masse content ude med gode søgeord der relatere til din virksomhed.

Jeg er ingen SEO- eller blog ekspert, men SEO plugin’et “Yoast SEO” har en utrolig god blog der handler om at arbejde med SEO i bl.a. blog sammenhænge. Meget af det kan også oversættes til f.eks. video seo.

Content marketing paa linkedin

7 Tips til at få succes med content marketing:

1. Prøv ikke at sælge dit produkt eller virksomhed igennem content marketing, så ryger vi bare tilbage til en traditionel reklame og personen vil gå væk fra dit indhold. Fokusere på at hjælpe eller underholde.

2. Hold hovedet højt. Man får ikke succes med content marketing over natten (okay, nogen gør faktisk.. men de fleste gør ikke!) det kræver hårdt og meget arbejde – men heldigvis betaler det sig i sidste ende. Der er flere der siger dette om content marketing: “It’s not a race, it’s a marathon. Some will take a sprint, and eventually burn out. Others take their time, run in their own pace with a goal in mind.”

3. Læg en plan for hvad og hvornår dit indhold skal deles. På den måde er det nemmere at få produceret en video, taget et par billeder eller skrive et blogindlæg i god tid.

4. Lav indhold i bulk! Hvis du har lagt en plan for delingen af dit indhold kan du roligt producere indhold i store mængder af gangen. Tag et par timer ud af kalenderen i starten af måneden og få produceret en masse indhold, så skal du ikke tænke over det konstant.

5. Hav dit brand med i dit indhold. Dette er en utrolig vigtig del af content marketing. Når folk ser dine videoer, billeder og andre indlæg skal de kunne genkende brandet med det samme. Hvis folk har en god oplevelse med andet indhold du har delt vil der være stor sandsynlighed for at de vælger dit indhold igen fremfor andres, hvis de altså kan genkende dit indhold når de er på udkig efter viden.

6. Blev ved med at poste indhold! 🙂

7. Content marketing er ikke det samme som organiske opslag. Det behøver det ihvertfald ikke at være. Når man først starter ud har man helt naturligt ikke en stor følgegruppe, og ens content når derfor ikke særlig bredt ud. Overvej at booste dit indhold med betalt annoncering. I de fleste tilfælde vil man opleve bedre resultater på disse annoncer fordi det ikke er direkte reklame til modtageren.